Dessert royal

Dessertjes mogen voor mij altijd ‘royaal’ zijn. Van de grootte van de portie tot de samenstelling wil ik altijd ‘vorstelijk’ van wat zoetigheid genieten. Dit dessert is een creatieve variant van de bekende Diplomat -banketbakkersroom met een likeur- en wordt stijlvol gecombineerd met Italiaans schuim. Alweer een toprecept van onze kookclub-chef om te onthouden…

Wat heb je nodig? ½ l melk, 100 g suiker, 4 eidooiers, 100 g puddingpoeder, ½ dl cointreau, 3 blaadjes gelatine, 4 dl room, 50 g suiker, 3 dl rode vruchtencoulis, verse rode vruchten, 250 g eiwit, 100 g suiker, 400 g suiker en 120 ml water

Hoe ga je te werk? Maak eerst de banketbakkersroom. Doe de puddingpoeder in een kom. Voeg de eidooiers en een scheutje melk toe en roer goed los. Breng de rest van de melk en de suiker aan de kook en giet over de eieren. Laat opwarmen en een minuut goed doorkoken. Stort uit op een koud oppervlak. Bedek evt met een plastic folie. Roer de koude banketbakkersroom goed los. Voeg de cointreau toe en de geweekte en gesmolten gelatine. Spatel de opgeklopte gezoete room eronder.

Maak een Italiaans schuim door de 400 g suiker en het water te verwarmen tot 124°C. Klop de eiwitten en de suiker op en voeg straalsgewijs de suikersiroop toe. Klop tot het afgekoeld is.

Neem een glas, doe hierin de bosvruchten. Giet er een beetje coulis over. Vul met de diplomat en werk af met het Italiaans schuim. Bestrooi met een beetje suiker en vlam af met een bunsenbrander. Werk af met een koekje

2 reacties op ‘Dessert royal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s