Vergeten soepje van peterseliewortel en tuinkers

Nu manlief wat vaker boodschappen doet, vind ik af en toe een leuke verrassing in het winkelmandje.  Met selder, tuinkers en peterseliewortel had hij de opdracht ‘breng wat groenten voor de soep mee’ wel op een heel creatieve manier ingevuld. Voor deze laatste ‘vergeten’ groente ben ik even gaan googlen. Samengevat vond ik deze interessante uitleg: peterseliewortel heeft een heerlijk aroma en is zeer geschikt als aanvulling van soepen, bouillons, sausen en stoofgerechten. De wortel heeft het uiterlijk van pastinaak, maar de smaak heeft eerder iets weg van selderijknol en ook wel van… peterselie.

Dankzij een bijgevoegd recept maakte ik er dit zalig soepje van…

Wat heb je nodig? 4 peterselie-wortels, 1 bakje tuinkers, 1/2 groene selder, 2 ajuinen, 1,5 l kippenbouillon, peper, zout, 2dl room, boter,  2 eierdooiers en 2 hardgekookte eieren als garnituur.

Hoe ga je te werk? Maak de ajuin, de selder en de peterselie-wortels schoon en snij ze in blokjes. Stoof de groenten goed aan en laat een kwartiertje sudderen. Giet de kippenbouillon over de groenten, voeg er een derde van de tuinkers bij en laat een halfuur zachtjes koken. Voeg de rest van de tuinkers erbij en mix tot je een gladde soep bekomt. Meng de room met de eierdooiers en doe dit mengsel bij de warme (maar niet kokende) soep. Werk af met stukjes hardgekookt ei en serveer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s