Waar is dat (hamburger)-feestje?

Het is je misschien ook al opgevallen dat de hamburger aan een heuse remonte bezig is. Gedaan met de heerschappij van de fastfoodvariant, lang leve de culinaire burger. Overal rijzen nieuwe horeca-concepten rond deze Amerikaan uit de grond en schrijven ze er boeken over vol. Als trendy foodie kon ik niet achterblijven en organiseerde ik een echte hamburger-party. Het principe was éénvoudig : onze kapblok deed dienst als  buffettafel en de gasten hadden de keuze uit :

  • Classic hamburger (kleine hamburgers met Cheddar, gebakken ajuin, sla en real Heinz ketchup)
  • Griekse hamburger :  huisbereide lamsburgers,  fetablokjes, auberginekaviaar, geroosterde pijnboompitten en tomatentapenade.
  • Kippenburger : kippenburgers ( pittig afgekruid kippengehakt) mozzarella, guacamole en mangochutney (kant-en klaar of huisbereid)
  • Zalmburger : zalmburgers (volgens onderstaand recept van Jeroen Meus), komkommerreepjes, honing-mosterdsaus of pesto.
Recept zalmburgers (recept Jeroen Meus)

Wat heb je nodig? 500 g verse zalm, 1 ei, 50 g paneermeel, 1 eetlepel graanmosterd, 2 el dille, peper en zout

Hoe ga je te werk? Maal de stukken zalm in de vleesmolen of versnijd de vis zeer fijn in een hakmolen of met een mes. Doe de gemalen vis in een mengkom. Voeg er de mosterd, het paneermeel, de dille en het ei aan toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid de mix met wat peper van de molen en een snuifje zout. Kneed platte hamburgers van het vismengsel en zet de visburgers in de koelkast.

Nog wat extra (organisatie)tips :

  • Voorzie flink wat tijd voor de voorbereiding. Slaatjes en sausjes maken zijn heel arbeidsintensief.
  • Ga voor mini : kleine broodjes en dito burgers maken dat je gasten van elke burger kunnen proeven
  • Wees kieskeurig voor je broodjes : alleen de beste ambachtelijke variant is goed genoeg. Halfzachte broodjes zijn ideaal
  • Presenteer alles mooi en voorzie ook een handleiding (wat met wat gecombineerd kan of mag worden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s