Panna cotta met krieken op jenever

Wie dit Italiaans dessertje bedacht heeft, verdient een standbeeld.  Weinig desserts zijn zo eenvoudig te maken en nodigen zoveel uit om te variëren. Na geslaagde experimenten met frambozen en appels vroeg ik mij af hoe deze Italiaanse klassieker zou smaken met krieken op jenever….

Wat heb je nodig? 6dl room, 1 vanillestok, 2 gelatineblaadjes, 100 g suiker, 2 el kriekenjenever, 5 el krieken op jenever en wat biscuits roses voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? Breng de room samen met de vanillestok, de suiker en de kriekenjenever aan de kook. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Laat de room even doorkoken, neem de pan van het vuur en voeg er de gelatineblaadjes bij. Als alles opgelost is, verdeel je de room in potjes en werk je alles af met verkruimelde biscuits roses…

Ontdek hier panna cotta met appel

Een reactie op “Panna cotta met krieken op jenever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s