Aux Pavés de Bruxelles

Met een fervente ‘biefstuk –friet’ -liefhebber als gezelschap en geïnspireerd door dit leuk verslag reserveerde  ik onlangs een tafeltje in ‘ Aux Pavés de Bruxelles’. Deze bistro, gelegen op de hoek van de Kaasmarkt – beter bekend als de Pittastraat – en de Hoedenmakerstraat  is niet meteen de plek  waar je als niet-toerist in onze hoofdstad uit eten gaat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Maar soms moet je perceptie laten voor wat het is en  je ervaring een oordeel laten vellen. Die ervaring zat al meteen van bij de entrée goed. Omdat ons tafeltje nog niet vrij was, werden wij  vriendelijk verzocht om nog even te aperitieven in de bar. ‘De bar’ is hier wel een rekbaar begrip want deze ruimte doet ook dienst als open keuken met grill.

Nadien werden vriendelijk en in drie talen naar onze tafel begeleid. Ik koos voor één van de huisspecialiteiten : spareribs pittig gemarineerd met heel veel look.  Het waren de beste ribbetjes die ik in jaren gegeten heb : recht van de grill en voorzien van een saus om duimen en vingers van af te likken. Mijn tafelgenoten gingen voor een stevig stuk vlees en zeer te spreken over de ‘cuisson‘. Ook de bijgerechten – een pittige salade met noten-  en  de verse frieten met huisbereide mayonaise konden iedereen bekoren.

Samengevat vind ik  ‘Aux Pavés de Bruxelles’ een aanrader voor wie in het hart onze hoofdstad wil genieten van onze vaderlandse keuken. Zicht op een bonte mengeling van pittabars en rondkuierende toeristen krijg je er gratis bovenop….

One Life, bedankt voor de tip

Een reactie op “Aux Pavés de Bruxelles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s