Lekkere halve maantjes…

Recent ontdekte ik een variant van de Geraardbergse mattentaart : de halve maantjes. Ze zijn het Pajottenlandse antwoord op het bekende gebakje uit de stad van de Muur. Qua receptuur zijn er weinig verschillen. De bakwijze daarentegen is anders.  Terwijl de bekende variant in een vormpje gebakken wordt, liggen de halve maantjes tijdens het bakken op de vloer van de oven. Hierdoor krijgen ze volgens de dame van Bakkerij Jacobs – een van de bakkers die de traditie verder zet – een uitgesproken volle smaak. Ik nam de proef op de som en heb er (alweer) een favoriet gebakje bij…

De halve maantjes zijn verkrijgbaar bij Bakkerij Jacobs in Vollezele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s