Tiramisu op zijn Vlaams

Is het nu speculoos of speculaas? Ik raak er maar niet uit. Eén ding weet ik wel :  het is en blijft een fantastisch koekje. Heerlijk om te s(d)oppen in je koffie, nog heerlijker om te verwerken in desserts. In dit glaasje zijn ze de perfecte partner in crime van advocaat…

Wat heb je nodig? 250g mascarpone, 4el advocaat, 3 eieren, 100g suiker, 20-tal speculaaskoekjes

Hoe ga je te werk? Breek de eieren en doe ze in een kom, voeg er de suiker bij en roer flink door elkaar. Voeg vervolgens de mascarpone en de advocaat toe en meng goed door elkaar tot je een glad mengsel bekomt. Neem kleine potjes of één grote schaal en bedek de bodem met de verkruimelde koekjes. Giet er nadien de mascarpone-creme over en werk af met wat verkruimelde speculaas.

Serveertip: Doe dit dessert in kleine potjes. Veel leuker dan zo’n grote kom en handig voor een uitgebreid dessertenbuffet.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s