Zuiderse soep met aubergine en venkel

Een computer met een geurfunctie, ik wou dat het bestond.  Dan zou ik met jullie de heerlijke geur van dit soepje kunnen delen. 2 Seizoenstoppers : venkel en aubergine worden verrassend gecombineerd en look en Provençaalse kruiden zorgen voor extra pit…

Wat heb je nodig? 1 aubergine, 2 venkels, 1 knoflookteentje, 2 uien, 100g tomatenpuree, 2el bloem, 12 el olijfolie, 3l bouillon (vlees of kip), pili-pili, provençaalse kruiden en peper en zout.

Hoe ga je te werk? Pel de ajuinen en knoflook en snij ze grof. Was de aubergine en de venkel en snij in blokjes. Stoof nadien de groenten aan in de olijfolie en bestrooi met bloem. Voeg vervolgens de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat de soep gedurende 20 minuten koken en breng op smaak met provençaalse kruiden, pil-pili, peper en zout.

Serveertips? Heerlijk met een bruscetta (gegrilde ciabatta met olijfolie) of met een feestelijke brochette met gegrilde courgette, scampi en een plakje witte pens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s