Mmmmh chocoladebrood

Ik ben hobbykok, geen hobbybakker. Omdat ik het vaak veel werk vind, nog meer het zout vergeet en gewoon te weinig geduld heb om het brood te kneden en te laten rijzen, waag ik mij zelden of nooit aan het bakken van een brood. Veel liever ga ik naar de bakker en laat ik mij onderdompelen in de authentieke sfeer, de artisanale producten en bovenal de lekkere geur.

Eén van mijn favoriete adresjes is Bakkerij Himschoot aan de Gentse Groentenmarkt. Het kleine gezellige winkeltje bezoeken is al een belevenis op zich. Vaak is het even wachten voor je aan de beurt bent. Maar geen nood want tijdens het wachten kan je genieten van het ‘antieke’ interieur en de pittoresk gestapelde broden en koeken. Gisteren kocht ik één van de specialiteiten van het huis : het chocoladebrood. Een ware smaakexplosie met heel veel chocoladedruppels en heel weinig brood.

Serveertip : Besmeer het brood met hoeveboter en geniet…Het is beter dan het beste dessert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s