Vleesbrood ‘Italian style’

Het maken van een vleesbrood is voor mij een koud kunstje. Kwaliteitsgehakt van mijn favoriete beenhouwer, een paar sneetjes oud brood, verse eitjes en een leuk kruidig accent. Met deze Italiaanse variant zorgde ik gisteren voor wat extra zon in huis…

Wat heb je nodig? 1kg gehakt, 1 bol mozzarella, 4 el huisbereide pesto, 5 el zongedroogde tomaatjes, 4 el olijfolie.

Hoe ga je te werk? Snij de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in fijne blokjes, voeg deze bij het gehakt en lepel er ook de pesto en de olijfolie bij. Meng alles flink door mekaar en maak er een mooi broodje van. Verwarm de oven op 180 graden en bak het vleesbroodje. Afhankelijk van de dikte kan het variëren van een halfuurt tot 3 kwartier.

Serveren of variëren? Maak er kleine balletjes van en serveer ze als een aperitiefhapje. Ook in combinatie met een pittige tomatensaus zijn deze balletjes overheerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s