Life is like a box of chocolates….

Foodblogger zijn, heeft zo zijn voordelen. Naast de creatieve uitlaatklep valt er af en toe een leuke uitnodiging in de bus. En als het thema dan ‘chocolade’ is en het Brussels Muziekinstrumentenmuseum als hippe locatie uitgekozen wordt, kan ik dit verleidelijke aanbod maar moeilijk weerstaan….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vorige week was ik te gast op de lancering van ‘Les Chocolats’ de nieuwe telg in het Nespresso-gamma. Tot voorheen reikte mijn kennis  niet verder dan de ‘mooie’ tv-spots met de nog mooiere George Clooney en de hippe capsules en dito koffie-apparaten. Sinds deze ontmoeting weet ik wel beter. Na een geslaagd aperitief  werden wij ingewijd in de wondere wereld van ‘Les Chocolats’. Het was een Engelsman met Clooney-allures die sappig kwam vertellen hoe de smaken ontwikkeld werden, welke plantages voor welke cacaobonen zorgen,… Met één van zijn uitspraken ‘Dat chocolade liefde is’ was ik het trouwens volkomen eens.

Concreet zijn ‘Les Chocolats’ een reeks verfijnde chocoladevariëteiten netjes onderverdeeld in twee assortimenten. ‘Les Variations’, chocolade met een geraffineerde vulling : passion gingembre, vinaigre de framboise, fusion agrumes, caramel beurre salé en vanille rose.Les Grands Crus zijn dan weer een selectie van 100% pure origine chocolades: drie zwarte chocolades afkomstig uit Java, Brazilië en Trinidad, een melkchocolade uit Madagascar en een witte chocolade met vanille uit Tahiti. Elke chocolade werd ontwikkeld om de degustatie van de specifieke koffiesmaken tot een hoger niveau te brengen. Om de perfecte harmonie tussen beiden te bereiken, ging Nespresso te rade bij Enrico Bernardo, een sommelier van internationale klasse.

Eens aan tafel kon mijn avond niet meer stuk.  Het uitzicht op Brussel was fenomenaal en het menu was er ééntje waar deze foodie u tegen zegt. Wat dacht je van :

  • Een tartaar van tarbot, courgettebloempje met een mousse op basis van gin en citroen.
  • Tomatenravioli met artisjokken, mozzarella di Buffela en gebakken cantherellen
  • Melklamrack en zadel met aubergines en seizoensgroenten gebakken in olijfolie

Bijzonder leerrijk tijdens het diner  waren ook de intermezzo’s van Enrico Bernardo, sommelier met wereldklasse en tevens inspirator van Les Chocolats. Hij vertelde bijzonder smakelijk voor wijnen, koffie, chocolade en het verband er tussen…Nadien werden we getrakteerd- hoe kon het ook anders- op een kopje Nespresso koffie vergezeld van een aangepast chocolaatje. De uitleg over de harmonie tussen de verschillende chocolades en de koffie kregen wij ter plaatse.

En deze foodie zag dat het goed was of om het met de woorden van Forrest Gump te zeggen ‘Life is like a box of chocolates you never know what you’re gonna get’

Goesting gekregen in “Les Chocolats” ?

Plaats dan als de ‘vliegende bliksem’ een leuke comment of deel deze post op je persoonlijke Facebookpagina of Twitteraccount. Deelnemen om een pakketje naar keuze te winnen kan tot 31/10. Op 1 november bepaalt een onschuldige kinderhand  wie de winnaar wordt van een doos  ‘Grands Crus’  of  ‘Variations’. Niet gewonnen maar toch goesting? Surf dan naar Nespresso.  Les Chocolats zijn verkrijgbaar in twee soorten verpakkingen: doosjes van 18 stuks (7 € voor Les Variations en 6 € voor Les Grand Crus) en dozen van 50 stuks (22 € voor Les Variations en 19 € voor Les Grands Crus).

5 reacties op ‘Life is like a box of chocolates….

  1. Heb jij even mijn blik op de wereld veranderd met dit stukje!
    Voor ik dit las deed Tahiti mij altijd denken aan witte stranden met palmbomen en een azuurblauwe lucht.
    Niet dus! Nog veel beter zelfs! Vanaf nu zie ik gewoon een grote blok witte chocola met een vleugje vanille voor mij. Heerlijk!
    (en natuurlijk ben ik dan ook geïnteresseerd om die heerlijke chocolaatjes eens te proeven)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s