Mijn eerste ‘wild’ wapenfeit….stoofpot van hinde met knolselderpuree

Omdat de officiële opening van het wildseizoen niet onopgemerkt voorbij kon gaan, liet ik mij inspireren voor het maken van een lekkere stoofpot. Stevig wild, pittige smaakmakers en veel tijd om te pruttelen werden de basis van deze stoofschotel…

Wat heb je nodig?  Voor de knolselderpuree hanteer ik altijd het receptje uit Ons Kookboek nl:  2/3 knolselder, 1/3 aardappelen, zout en selderijzout.

Hoe ga je te werk? Schil de knolselder en snij het in blokjes, was en schil de aardappelen. Breng het geheel aan de kook ze tot ze gaar zijn, pureer en kruid flink af met zout en selderijzout m het geheel pittig

Wat heb je nodig? Voor het stoofpotje : 750g hindestoofvlees (verkrijgbaar bij Delhaize), 100g  gerookte spekblokjes,  wat boter, 1dl rode wijn,  1dl wildfond,  1el scherpe mosterd, 1el veenbessencompote, 2 blaadjes laurier, wat tijm en pezo.

Hoe ga je te werk? Bak de spekblokjes en het hindestoofvlees mooi bruin aan in wat boter. Kruid af met peper en zout en voeg er de andere aromaten bij (tijm, laurier, mosterd en compote). Vervolgens doe je er de fond en rode wijn bij en laat je het geheel op een zacht vuurtje sudderen. Geef het stoofpotje zeker wat tijd (minstens 2 uur) en laat het best een nachtje trekken om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen.

Serveertips: Nog heerlijker met gestoofd witloof,  veenbessencompote en een gepoft appeltje.

2 reacties op ‘Mijn eerste ‘wild’ wapenfeit….stoofpot van hinde met knolselderpuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s