Herfstravioli met pompoen, boschampignons en pancetta

Weg met het idee dat pompoenen enkel voor de soep zijn. Meer en meer ontdek ik de pompoen in al zijn glorie en biedt deze herfstvrucht mij veel inspiratie. Pompoenpuree met salie en oregano is één van mijn recentste ontdekkingen. Naast een ideale vulling voor ravioli kan je het ook als een bijgerecht serveren of combineren met een klassieke aardappelpuree.

Wat heb je nodig? Het vruchtvlees van een halve pompoen, een handvol salieblaadjes, een handvol verse oregano, 100g parmezaanse kaas, peper, zout, een pakje wontonvelletjes of verse pastavellen, 250g boschampignons, 100g pancetta en flink wat olijfolie.

Hoe ga je te werk? Schil de pompoen en snij ze in blokjes. Kook de pompoenblokjes vervolgens 20 minuten gaar in gezouten water. Pureer de pompoen en kruid af met de fijngesneden salie, de oregano en een flinke draai van de pepermolen. Werk het geheel tot slot af met de geraspte parmezaanse kaas.

Nadat de puree afgekoeld is, kan het vullen van de ravioli beginnen. Leg de wontonvellen op een proper werkvlak. Leg er een lepel vulling op en bestrijk de randen met wat eigeel. Leg er een tweede vel op en druk de randen goed aan. Kook de ravioli in licht gezouten water en verdeel ze over de voorverwarmde borden.

Reinig de champignons en snij de pancetta fijn. Bak ze kort aan in hete olijflolie en verdeel deze mengeling – met alle olie – over de ravioli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s