Ravioli van Mechelse koekoek in een infusie van tomaat en boschampignons

Ook een liefhebber van vers gemaakte ravioli? Ook een tegenstander van het vele werk? Geen nood, op onze voorbije kookles heb ik de oplossing gevonden. Gebruik kant-en-klare wontonvellen en jouw ravioli is klaar in een wip. Ook het afwerken – enkel instrijken met eigeel- en het koken verlopen vlekkeloos.

Wat heb je nodig voor een megaportie? 1 Mechelse koekoek, 2 eiwitten, 3 el ricotta , 2 el fijngesneden basilicum, 2 dl room, 100 g Parmezaanse kaas (gemalen) , 2 eieren, 60 wontonvellen (vergelijkbaar met pastavellen maar dunner en makkelijker in gebruik, verkrijgbaar in de Chinese speciaalzaak of bij Carrefour), 1 ui, 300 g tomaten, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl witte wijn, 2 teentjes look ,1 takje rozemarijn, 1 takje verse tijm, 1 takje oregano, cayennepeper , 1 Spaanse peper, gevogeltefond, 500g boschampignons, zelfgemaakte pesto (basilicum, olijfolie, pijnboompitten, look, Parmezaanse kaas), 3 l kippenbouillon, basilicumblaadjes, parmezaanschilfers en peper en zout.

Hoe ga je te werk?  Stoof de grof gesneden ajuin aan samen met de peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderen) en de look glazig in olijfolie.Voeg hierbij de grof gesneden tomaten en laat  eventjes meestoven. Bevochtig met witte wijn, de gevogeltefonds en de gepelde tomaten. Kruiden met pezo, rozemarijn, tijm en oregano. Laat op een zacht vuurtje trekken.

Fileer de kip en maal de filets met de cutter fijn. Meng hieronder twee eiwitten, pezo, room,de geraspte kaas, de ricotta en de fijngehakte basilicum. Snij het overige vlees van de kippen in fijne reepjes en meng deze onder de vulling (farce). Kruid goed met pezo en cayennepeper.

Bewaar koel. Leg de wontonvellen op een proper werkvlak. Leg er een lepel vulling op en bestrijk de randen met wat eigeel. Leg er een tweede vel op en druk de randen goed aan. Bewaar in de koeling. Reinig de champignons en halveer ze. Bak ze in olijfolie, Kruid met peper en op het eind met zout. Maak de pesto door al de ingrediënten te mixen tot een smeuïge pasta. Bewaar koel.

Haal het takje rozemarijn uit de saus en zeef de saus. Druk al het sap goed uit de tomaten. Breng de bouillon aan de kook, leg hierin de ravioli en kook deze al dente. Leg de ravioli in een voorverwarmd pastabord, overgiet met de saus, werk af met champignons, een lepeltje pesto, een grote parmezaanschilfer en een blaadje basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s