Zeebaars met een fondue van paprika, tomaat en basilicum

‘Vrijdag is nog altijd visdag’. Vergeet voor één keer zalm of kabeljauw en ga vandaag voor zeebaars. Dit visreceptje ontdekte ik tijdens onze voorbije kookles. Chef Bjorn verraste ons en bedacht er meteen ook een leuke groenten-bereiding bij. De fonduetechniek – waarbij je hete olijfolie over groenten giet – was alweer een voltreffer van onze chef.

Wat heb je nodig? 1 kg zeebaarsfilets, 5 rode paprika’s, 1 bussel basilicum, 1 el primerba tuinkruiden (verkrijgbaar bij Colruyt), 2 rode uien, 30 trostomaten (c-tomaten), 1kg aardappelen (bintjes) en 1l olijfolie.

Hoe ga je te werk? Wrijf de paprika’s in met wat olijfolie. Plaats ze in een oven van 250°C tot ze zwart zijn. Doe ze in een kom en dek deze af met plastic folie. Laat even rusten. Je kan de paprika nu mooi pellen. Snijd in grove stukken. Versnijd de uien grof. Snijd de look zeer fijn. Voeg dit alles samen met de tomaten en de basilicum in een grote kom. Voeg een eetlepel tuinkruidenpasta toe. Zet koel weg.

Warm de olijfolie op tot aan het kookpunt (opgelet!!!) Doe wat koude olijfolie in een pan en laat opwarmen. Giet de olijfolie op de groentenmengeling. Let op voor spatten.

Reinig en portioneer de zeebaarsfilets. Schil de aardappelen, rasp ze met een mandoline in ultradunne frietjes en zet onder water. Leg de zeebaars in de pan en zet het vuur lager. Kruid met peper en zout. Laat garen en draai de zeebaars zeker niet om. Verwarm een friteuse tot 180° en droog de geraspte aardappelen goed voor je deze in de friteuse legt. Laat enkele minuten bakken. Bestrooi met een snuifje zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s