Snoepjes van herfstsoepjes….crème van butternutpompoen

Bij mij geen geklaag over het herfstweer. Laat het maar lekker waaien en stormen.  Ik kan mij geen beter weer inbeelden om stevig in de potten te roeren. Soep maken is dan één van mijn favoriete bezigheden. Groenten schoonmaken en snijden, zoeken naar leuke combinaties en kruidenmixen vind ik altijd een geweldige uitdaging. Recent viel mijn oog op de butternutpompoen. Deze schone jongen uit de pompoenfamilie geeft je soep een zoete smaak en laat zich vlotjes combineren met gebakken spekblokjes, truffelolie of zelfs -als het wat feestelijker mag- met blokjes eendenlever…

Wat heb je nodig?  2 wit van prei, 1 tak witte selder, 3 uien, 2 wortels, 1,5 kg butternutpompoen, 2,5 l gevogeltefond, 2 dl room en voor de feestelijke afwerking : 300 g eendenlever, 1 dl truffelolie

Hoe ga je te werk?  Was de groenten en snij ze in grote blokjes. Stoof ze vervolgens aan margarine, bevochtig ze met de gevogeltefond en laat ze een kwartiertje garen. Mix de soep eerst met de staafmixer en haal ze dan door het passe-vite. Wil je echt een fijne soep dan is ook een puntzeef aan te raden. Breng op smaak met peper en zout en werk af met room, truffel-olie en garnituur (eendelever of spekblokjes) naar keuze.

2 reacties op ‘Snoepjes van herfstsoepjes….crème van butternutpompoen

  1. Goede morgen, ik heb tijdens onze korte vakantie in Frankrijk een soortgelijke butternutcreme gegeten met als garnituur escaloppes de foie gras en gehakte hazelnoten. Heeel lekker!! Kunt u mij vertellen hoeveel gehakte hazelnoten ik in deze creme moet doen om een goede verhouding te krijgen? Al vast heel hartelijk bedankt voor uw antwoord. m vr gr. Terry van Osch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s