Speculoos uit Borsbeke

speculoos, borsbeke, bakatelier de smet, culinaire schrijfsels
Wie houdt er nu niet van mooie doosjes? En als die doosjes dan nog een echt ambachtelijk product bevatten, ben ik helemaal verkocht. Liefhebbers van de betere speculoos moeten beslist langs gaan bij Bakatelier De Smet. Bakker Wim en zijn vrouw Sandra zetten de rijke speculoos-traditie van hun dorp verder. Het origineel recept (van meer dan 100 jaar oud) werd bewaard en dankzij een hippe verpakking krijgen de koekjes ook een eigentijdse look.
Volgens de bakkersvrouw, komen klanten van heinde en ver om deze koekjes te kopen en worden ze gretig ‘geëxporteerd’ naar het buitenland. Ook ik haal de koekjes regelmatig. Naast een leuk cadeau om te geven, heb ik ze gewoon graag in huis. Je kan ze een tijdje bewaren en al mijn huisgenoten zijn er verlekkerd op. Vorige week werd Bakatelier De Smet beloond voor hun traditionele productiewijze en kreeg zowel hun speculoos als hun mastellen een officiële erkenning als streekproduct.

Bakatelier De Smet, Provinciebaan 80, 9552 Borsbeke, tel 053/622 311

speculoos, borsbeke, bakatelier de smet, culinaire schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s