La Belle Iloise

Kopen doe ik nog altijd met mijn ogen. Tijdens een bezoekje aan Cancale,  viel mijn oog op de leuke winkel van La Belle Illoise. Deze familiale – maar ondertussen uit de kluiten gewassen- conserverie is zeker een bezoekje waard. Ik keek werkelijk mijn ogen uit en liet mij graag verrassen door hun uitgebreid productengamma. Sardines, tonijn,  makreel,… niet eerder zag ik zoveel soorten en smaken. Ook de vormgeving van de potjes en hun verpakkingen konden mij bekoren.

Naast hun traditionele producten waar ene Georges Hillet in 1932 mee begon, is hun gamma ook uitgebreid met producten die ons gemak aanzienlijk verhogen. Zo verkopen ze ‘toasts chaudes’ kant-en-klare spreads die warm geserveerd worden. Van de koude ‘tartinables’ ben ik ondertussen fan. Deze dippers op basis van vis én gecombineerd smaakmakers als olijven, parmazaan of kappertjes zijn leuk om in huis te hebben. Je hoeft enkel wat brood te snijden,  een potje open te doen en je hebt meteen een leuk aperitiefhapje.

Jammer dat ze voorlopig enkel winkels hebben in Frankrijk. Voorlopig sla ik -als ik in Frankrijk ben – mijn voorraad in en wacht ik geduldig  tot hun winkel in Brussel opent. Kan je ook niet wachten, bezoek dan zeker hun website. Naast l’histoire ontdek je er ook leuke recepten en hippe serveertips . De ‘pilchard’ van weleer is voorgoed zijn oubollig imago kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s