Varkenshaasje in een kruidige wildsaus

Zondag is voor mij een dag om te genieten. Lang uitslapen, uitgebreid ontbijten en na wat sport en spel tijd te maken voor een uitgebreid keukenoffensief. Na een mega-portie appelmoes, gevulde vijgen (het receptje volgt eerstdaags) stopte ik -geholpen door rozemarijn en rode wijn- een varkenshaasje in een stevig herfstjasje. Deze bereidswijze kan je ook perfect bij een heerlijk stukje wild toepassen.

Wat heb je nodig? Een varkenshaasje, 2 takjes rozemarijn, 5 jeneverbessen, 1 laurierblad, peper en zout, 100 ml wildfond, 100 ml rode wijn en alufolie om het haasje in de oven af te dekken.

Hoe ga je te werk?  Bak het haasje kort én langs alle zijden kort aan. Kruid met peper en zout en strooi er de rozemarijn, het laurierblad en de jeneverbessen over. Maak het braadvocht los met de windfond en de rode wijn. Schuif vervolgens haasje (met al het vocht) in een voorverwarmde oven van 175 graden. Vergeet je pan ook niet afdekken met wat alu-folie. Alleen zo blijft het haasje lekker sappig. Na een twintigtal minuutjes is het gebraad klaar en laat je het best nog een paar minuten rusten. Voor het sausje laat je het braadvocht inkoken.

Serveren? Heerlijk met een stevige puree,  witloof, gevulde appeltjes en veenbessen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s