Over muizenoortjes en witloof….

In mijn ‘mooie culinaire woorden top 10’ staat ongetwijfeld het woord ‘muizenoortjes’, een term die wij in de volksmond gebruiken als synoniem voor veldsla. Deze najaargroente gebruik ik  vaak in slaatjes, gecombineerd met  witloof of gebakken champignons. Deze herfstslaatjes maakte ik gisteren…

Wat heb je nodig?  Voor de witloofsla : 2 stronken witloof, 1 blik erwtjes, 2 el mayonaise of dressing.  Voor de veldslavariant :  1 potje veldsla en 2 stronkjes witloof.

Hoe ga je te werk? Snij het witloof fijn, voeg er de erwtjes en mayonaise bij en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Snij voor het andere slaatje het witloof fijn . Was de veldsla en meng ze onder het witloof. Wat vinaigrette werkt het geheel af.

Serveren met een aardappel in de schil en een stevig stuk vlees.

2 reacties op ‘Over muizenoortjes en witloof….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s