De kraampjes van Cancale

Vorige week genoten wij van een paar daagjes Bretagne. Naast de stoere kusten en de mooie vuurtorens ben ik vooral fan geworden van Cancale, de oesterhoofdstad van deze Franse regio. Vroeger was de stad een echt piratennest en vooral bekend om haar Newfoundland-vaarders, stoere vissers die voor de kust van Canada kabeljauw gingen vangen. Vandaag zorgt de oestervangst en het toerisme voor geld in het laadje. Langs de kade tref je er dan ook een overaanbod aan visrestaurants waar je uitgebreid kan genieten van fruits de mer of ander lekkers uit de zee.

Voor ons geen sjieke bedoening op een terras met zicht op zee. Wij gingen voor ‘the real stuff’ en kochten oesters, gepresenteerd op een kartonnen bord, aan één van kraampjes bij Pointe des Crolles. Voor 13 mega oesters betaalden wij 5,50 euro. Een heerlijke culinaire beleving met onze voeten in het zand kregen wij er gratis bovenop….

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s