Kleurrijke pastasalade

Inspiratie, die krijg en vind ik overal. Een kookboek openslaan, een marktje doen of simpelweg een bezoekje aan vrienden kunnen heel inspirerend werken. Deze bijzonder kleurrijke pastasalade leerde ik kennen op een leuk etentje bij vrienden. Ik vroeg het receptje en deel het graag met jullie…

Wat heb je nodig? 250g kerstomaatjes, 3 takjes basilicum, 1 bol mozzarella, wat zwarte olijven, 1 rode paprika, 250g korte pasta, 1/2 rode ajuin, 1 handvol verse spinazie, 2 sneden boerenbrood, 2 el rodewijnazijn, 6 el olijfolie, peper en zout.

De ingrediënten op een rij….

IMG_0224.jpg

Hoe ga je te werk? Snij het brood in stukjes en bak het goudbruin aan in flink wat olijfolie. Dep het brood droog op wat keukenpapier en zet het opzij. Kook de pasta al dente en laat het afkoelen. Snij de kerstomaatjes in twee, hak de basilicum fijn en snij de mozzarella in kleine blokjes. Hak de olijven fijn, snij de paprika en de rode ui in fijne ringen. Meng alle deze ingrediënten door elkaar en maak een dressing van de rodewijnazijn en de olijfolie. Net voor het opdienen meng je er ook de pasta onder en werk je af met de spinazieblaadjes en de croutons.

IMG_0225.jpg

Serveren? Ideaal bij de barbecue of bij een stevig stukje vlees. Vergeet ook niet de zon te bestellen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s