Tikka Massala “uit het pakje”

De Indische keuken is mij wat onbekend maar daarom niet onbemind. In Londen had ik al een paar keer de kans om ‘een echte’ te bezoeken en dat liet ik mij maar al te graag smaken. Hier ben ik nog op zoek naar het betere Indische restaurant. Tips zijn daarom altijd meer dan welkom….
Ook met Indische kokkerellen raak ik nog niet ver. Het blijft beperkt tot de klassiekers en chicken tandoori en tikka masala en dit vaak met behulp van kant-en-klare kruidenmixen. Ik beken, het kan authentieker maar soms heb je weinig alternatief. Het supermarktaanbod Indische ingrediënten en kruiden is nog altijd vrij beperkt en een Indische speciaalzaak om de hoek heb ik niet.

Maar niet getreurd bij Delhaize vond ik een handige kruidenmix waar je volgens de verpakking enkel nog kippenfilet en een pot yoghurt hoeft bij te kopen. Wat mij bij het bereiden van deze tikka masala het meeste opviel was de snelheid waarmee je alles kon bereiden. Rijst koken, kippenblokjes bakken, saus toevoegen en yoghurtsaus maken, namen maar een halfuurtje in beslag. Vergeet ze ook niet te serveren met een naanbrood en wat mangoblokjes. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s