Steakfrit brengt een ode aan de Belgische keuken

steakfrit.jpg

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en vandaag is het eindelijk gelukt: een lunch bij Steakfrit. Je krijgt er zoals de naam doet vermoeden een ode aan de Belgische keuken. Het begon ‘echt goe’ met een mandje met dik gesneden bruin brood, enkele blokjes potjesvlees, radijsjes, pickels én smout dat meteen bij het binnenkomen op tafel werd gezet.

Nadien werd het kiezen van het juiste hoofdgerecht geen sinecure : vers bereide rundstartaar, contrefilet van Iers rund of een koninginnenhapje Reine Fabiola. Het werd ‘uiteindelijk’ een steak die volgens de regels van de kunst gebakken was: krokant korstje aan de buitenkant en smakelijk rood aan de binnenkant. Verder werd er een bokaal kropsla met rode ui en verschillende sausjes op tafel gezet en serveerde de kelner ‘als in een fritkot’ de overheerlijke frietjes.  Het meest verrassende van Steak Frit’ was de ‘repasse’, een tweede bediening voor alle gerechten. Wie wil krijgt een nieuwe portie vlees, frietjes of stoemp. Kortom steakfrit à volonté in de echte betekenis van het woord.

Als ik punten moet geven, krijgt Steakfrit voor het eten een 9/10 (super ingrediënten die volgens de regels van de kunst bereid worden) en geef ik hen een 7/10 voor sfeer en gezelligheid. De huisstijl en inrichting van de zaak zitten goed maar de brasserie geeft mij door zijn omvang eerder een reftergevoel en mist hierdoor van knusheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s