Panna Cotta op de wijze van Claudia Allermeersch

De reeks ‘Beste Hobbykok’ heb ik gemist, het boek van de winnares niet. Ik ben er op zijn minst gezegd dol op. Het eerste receptje dat ik vorige week uitprobeerde, was meteen een voltreffer. Het was zo ééntje waarvan je gasten zeggen “Hoe heb je dit gemaakt?” “Kan je mij het receptje eens doorsturen?”.

 

Wel, op vraag van onze buren, onthul ik mijn variant van het recept van Claudia.  Ik nam zoals altijd de vrijheid om het naar mijn eigen smaak en goesting aan te passen. In haar boek maakt ze het met Whisky en terwijl ik Grand Marnier gebruikte. Ook de appeltjes kunnen naar mijn mening vervangen worden door gebakken peer, mango, geroosterde amandelen,….

dessert,panna cotta

Wat heb je nodig? 60cl room, 1 vanillestok, 4el suiker, 2 gelatineblaadjes, 1el Grand Marnier of Amaretto, 1 appel, 2 el suiker, boter, wat coulis.

Hoe ga je te werk? Schil de appel, snij ze in kleine blokjes en bak ze vervolgens in wat boter en besprenkel met 2 el suiker. Laat de appeltjes afkoelen en verdeel ze over de potjes. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Meng de room met de suiker, de vanillestok en de Amaretto en breng dit mengsel aan de kook. Haal de kom van het vuur en roer er de uitgelekte gelatineblaadjes door. Verdeel dit mengsel over de 6 potjes en zet een viertal uurtjes in de frigo. Voor het serveren werk je elk potje af met een lepeltje coulis.

Serveertips : Doe de panna cotta in stijlvolle potjes (op de foto zijn het gerecupeerde yoghurtpotjes).  Je kan het ook uit het potje halen en serveren in een diep bord met een wat coulis en verse vruchten er over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s