Orloffgebraad met lentegarnituur

orloffgebraad

Op de dag des heren koos ik voor een vorstelijk gerecht : orloffgebraad met lentegarnituur. Deze klassieker heeft in tegenstelling tot wat je zou denken Frans -Russische roots. Het dankt zijn naam  aan prins Alexey Fyodorovich Orloff, die in de 19de eeuw als ambassadeur in Frankrijk werkte. Het gerecht zelf is van de hand van Urbain Dubois, huiskok van de familie Orloff…

Wat heb je nodig? 800g varkensgebraad, 8 sneetjes Gruyèrekaas, 8 sneetjes gekookte ham, boter, peper en zout en wat paprikapoeder.

Hoe ga je te werk? Bak het gebraad langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en laat het even verder bruinen. Zet de pan van het vuur en laat het gebraad even rusten (op deze manier kan de overtollige jus ontsnappen). Maak 8 inkepingen in het gebraad en vul deze elk met ham en kaas. Vervolgens schuif je het gebraad nog een 40-tal minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Serveren deed ik met een champignonroomsaus, groene asperges en gestoomde nieuwe aardappeltjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s