Onze ganzen en hun eitjes

Eens de lente is het land is, beginnen onze ganzen eitjes te leggen. Zeg maar gerust eieren want ze zijn mega. De voorbije jaren werden de meeste door mijn buurman uitgeblazen en nadien sfeervol gedecoreerd door zijn 80-jarige zus. Op deze foto’s kan je alvast twee prachtexemplaren bewonderen. Verbazend toch wat je met speciale pennen kunt doen.

 

ganzeneieren,recepten,decoreren

ganzeneieren,recepten,decoreren

Ik zou er ook graag culinair aan de slag mee gaan. Spectaculair veel recepten vind ik niet. Maar onlangs hoorde ik van een kenner dat een ganzenei zich perfect leent voor een stevige omelet. Je hoeft ze enkel wat langer te laten bakken dan een klassiek kippenei. Ook verwerkt in cakebeslag of biscuitdeeg zou het niet slecht zijn. Proberen dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s