Moeder Lambic

‘Blijven plakken’, het overkomt mij wel eens. Zeker als je met je culinaire vriendinnen op stap bent en een leuk café opzoekt, is het echt bingo. Moeder Lambic aan het Brusselse Fontainasplein was onze plaats van afspraak.  Dit café is een geslaagde én eigentijdse interpretatie van een bruin café. De lange toog vormt de blikvanger en bestaat uit maar liefst 40 tapkranen en 6 handpompen. Het aanbod spreekt dan ook tot de verbeelding.  Bij Moeder Lambic krijgt de kleine brouwer nog een kans en kan je kiezen uit de beste artisanale biertjes. Het was voor mij een leuke kennismaking met brouwerijen als De Zennebrouwerij, De Ranke,  Kerkom, Contreras, La Rulles,… De enorme collectie aan tapbieren wordt nog aangevuld met bieren op fles en een selectie oude bieren. Naast Belgische streekbieren kan je ook eens ‘van over de grenzen’ proeven.  Naast het aanbod deed ook hun persoonlijk bieradvies mij watertanden.  De ober stelde zijn seizoensbiertjes voor en ging met mij zelfs door hun bierkaart. Om een ‘fondke’ te leggen kozen wij voor dit assortiment van kaas, geserveerd met zuurdesembrood en echte boter. En wij konden er weer tegen.

moeder lambic.jpg

Adres : 

Moeder Lambic, Fontainasplein 8, 1000 Brussel .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s