Belga Queen, waar is je vorstelijke bediening?

Met veel goesting binnenstappen en dan nog een uurtje op je honger blijven zitten…dan was mijn eerste gevoel bij dé Belga Queen. Dit is zo één van de brasseries die al jaren tot mijn verbeelding sprak. De unieke locatie (aan de mooie Graslei in het hartje Gent), een nog unieker ontwerp van Antoine Pinto en tot voor kort Tim Bourry aan het fornuis, dat moest ik eens gezien hebben….

 

Vorige week was een etentje met vrienden een goeie reden om eens langs te gaan. Wij reserveerden voor de tweede shift en konden na een uurtje (het was toen al half elf) eindelijk aan tafel gaan. Het eten werd gelukkig snel geserveerd en kon mij (nog gelukkiger) bekoren. De asperges waren echt à la Flamande en de gerookte zalm als garnituur was zalig. Ook bij mijn tafelgenoten zag ik niets dan contente gezichten. Zowel de garnaalkroketten als de sint jacobsvruchten scoorden goed. Ook mijn hoofdgerecht ‘steak tartare’ was leuk gebracht en bood mij op het vlak van presentatie heel wat inspiratie.

Tot slot nog even mijn ervaringen ‘Komen Eten’- gewijs samengevat :

Een 10 op 10 voor kader en schitterende moderne renovatie
Een 8 op 10 voor het eten (goed maar vooral prijzig)
Een 6 op 10 voor bediening (te glad en te weinig spontaan)

Is de Belga Queen niet wat passé ? Deze koningin deed mij eerder denken aan Fabiola dan aan een stijvolle frivole Paola. Het spijtige aan deze zaak is dat ze met 2 shiften werken. Bedrijfseconomisch versta ik deze aanpak perfect maar dit komt de gezelligheid absoluut niet ten goede. Geef mij dus maar een kleinschalig restaurant met een echte persoonlijke aanpak waar je lang kan blijven plakken en hangen.

belga queen,culinaire uitjes

belga queen,culinaire uitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s