Tiramisu ‘pretty in pink’

Creativiteit zit soms in een klein (h)koekje. Met de komende feestdagen in het achterhoofd kocht ik een pakje ‘biscuits roses’. Meestal serveer ik ze bij een glaasje bubbels maar deze keer bracht een papiertje in de verpakking mij op een idee. Deze koekjes passen immers perfect in een tiramisu. Voeg er wat frambozen bij en je hebt meteen een klassieker in een bijzonder hip kleedje.

IMG_1749.JPG

Wat heb je nodig? 30 roze champagnekoekjes, 5 eieren, 100g poedersuiker, 500g mascarpone, 20cl frambozensap of iets straffer (bvb een zoete likeur) en wat verse frambozen voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? Klop de eiwitten stijf en meng de eigelen door het poedersuiker. Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng goed door mekaar tot je een glad mengsel bekomt en sla er het stijfgeklopt eiwit door. Leg tot slot de biscuits in een glazen kom, besprenkel met wat sap of likeur, overgiet met een laag mascarpone en herhaal dit nog een keer. Werk af met verse frambozen en wat verkruimelde koekjes.

Op zoek naar nog meer receptjes met ‘biscuits roses’ neem dan eens een kijkje op de website van Fossier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s