Champignonsoep

Het moet voor alles een eerste keer zijn,  zo ook voor het maken van champignonsoep. Met de ontdekking van dit receptje zal het ongetwijfeld wat vaker op het menu staan. Bovendien is de werkwijze heel eenvoudig en heb je een soepje met een geraffineerde smaak.

 

Wat heb je nodig? 500g champignons, 1 grote ui, 1l vleesbouillon, 2el bloem, 1el boter, wat cayennepeper en een scheut room om het soepje af te werken.

Hoe ga je te werk? Snij 2/3 van de champignons in kleine blokjes en 1/3 in schijfjes, snipper de ui fijn en stoof het aan in wat boter. Voeg nadien de blokjes en schijfjes champignons toe en laat goed aanstoven. Voor je de groenten overgiet met bouillon, strooi je de bloem over de groenten. Laat het soepje een 20-tal minuten koken en werk af met cayennepeper en room.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s