Feestelijke aperitiefhapjes met geitenkaas

Geitenkaas is zo één van de zaken die je moet ‘leren eten’. ‘Probeer het eerst in kleine hoeveelheden en schakel nadien over naar een groter kaliber’ dan was kort samengevat een tip die ik van een kaasmeester kreeg. Ondertussen heb ik al uitgebreid de culinaire mogelijkheden van geitenkaas ontdekt. Zo vind ik geitenkaas voor het maken van aperitiefhapjes bijzonder interessant :  goed te combineren met zoete ingrediënten en bovendien is het ook zo’n kaas die mag gezien worden. Dit zijn alvast mijn probeersels voor het komende eindejaar…

Warm geitenkaasje met gebakken appelblokjes en veenbessenconfituur

Wat heb je nodig? 8 kleine geitenkaasjes met spek, 1 appel, boter en wat veenbessenconfituur.

Hoe ga je te werk? Snij de appel in kleine blokjes en bak ze samen met de geitenkaasjes in de oven. Serveer op een leuk bordje en werk af met een bolletje veenbessenconfituur.

Roggetoast met geitenkaas en een zongedroogd tomaatje 

Wat heb je nodig? Smeerbare geitenkaas, roggebrood en zongedroogde tomaatjes

Hoe ga je te werk? Maak leuke vormpjes uit het roggebrood, besmeer ze met geitenkaas en werk af met een zongedroogd tomaatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s