Fieke kookt : brownies

Vakantie! Het moment dat ik vaak mijn plaats moet afstaan in de keuken en mijn dochters het kookinitiatief nemen. Met hulp van het Ikea-kinderkookboek en onze KitchenAid maakte mijn oudste dochter deze brownies. En mama, die heeft vooral gesmuld en de afwas gedaan….

 

kinderen en koken, brownies

Wat heb je nodig? 200g chocolade (liefst fondant), 3 eieren, 100g zachte boter, 300g bruine suiker, 10cl melk, 125g bloem en 1el cacaopoeder.

Hoe ga je te werk? Breek de chocolade in kleine stukjes en laat ze zachtjes smelten. Meng de suiker met de boter tot een gladde massa. Voeg vervolgens de melk, de eieren en de bloem toe en meng goed tot je een mooi deeg bekomt. Meng de gesmolten chocolade eronder en werk af met het cacaopoeder en wat chocoladebolletjes. Tot slot giet je het deeg in een platte deegvorm en op een bakpapier. 30 minuten bakken in een oven van 180 graden en de caloriebom is klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s