Aperitief met brood en tapenades

5 redenen waarom broodtapas perfect zijn bij het aperitief…

broodtapas

1. Je kan je op voorhand creatief uitleven in het maken van spreads en het zoeken naar beleg. Nadien presenteer je alles op een mooie schotel en kan je heerlijk (mee-)aperitieven.

2. Het zorgt voor extra gezelligheid en gemoedelijkheid aan tafel. Iedereen smeert en belegt er gretig op los. Dit leidt vaak tot hilarische toestanden….

3. Broodtapas maken zorgen altijd voor een creatieve boost.  Trek dus je kast en frigo open en laat je inspiratie de vrije loop. Zo zorgde ik vorige week voor 3 eigenbereide spreads (een tartaar van rode biet, spread van groene eieren en ham en een zalmsalade met basilicum) afwisselend met een kant-en-klare tzaziki en gemarineerde fetablokjes.

4. Met broodtapas kan je gezellig lang aperitieven. Zo schrap ik meer en meer het voorgerecht en ga ik voor een uitgebreid assortiment spreads en brood.

5. Tot slot zijn broodtapas de ideale gelegenheid om mijn nieuwste kookboek De Brooddoos, meer dan kaas en salami van Lut De Clercq en Tony Le Duc uit te testen. Gezien de schitterende recepten ben ik nog een tijdje zoet met dit boek.

Tot slot verklap ik alvast één recept uit het boek : een spread van zalm en basilicum.

Wat heb je nodig? 125g gerookte zalm in fijne reepjes gesneden, 125g platte kaas, een mespunt pimenton, 2 el vers citroensap, 350g  vers gestoomde zalmfilet, 1 bosje basilicum, 1/2 bosje bieslook, peper en zout.

Hoe ga je te werk? Meng de gerookte zalm met de platte kaas, pimenton en het citroensap. Breek de gestoomde zalmfilet in grote stukken en spatel die nu voorzichtig door het mengsel, samen met de bieslook en de basilicum. Kruid tot slot flink af met peper en zout.

Tip : Hoe verser, hoe beter. Dit is een spread die je best de dag zelf opeet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s