Aardappelblokjes met eekhoorntjesbrood en ei

 

IMG_1554.JPG

Hoe een culinair idee ontstaat, vind ik best wel bijzonder. Ik ben een aanhanger van de vrije interpretatie. Niet te slaafs een recept volgen maar ingrediënten aanpassen of andere kruiden toevoegen moeten volgens mij zeker kunnen. Zo las ik de basis van dit aardappelgerechtje in een boek, liet ik de lookteentjes weg en werden ze vervangen door gerookte eendenborstreepjes.

Wat heb je nodig? 6 vastkokende aardappelen, 15g gedroogd eekhoorntjesbrood, boter, 8 reepjes gerookte eendenborst, peterselie en peper en zout.

Hoe ga je te werk? Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood een halfuurtje opwellen in water, snij de gekookte aardappelen in blokjes. Doe boter in de kom en voeg de eendenborstsneetjes toe. Bak ze krokant aan en voeg nadien de aardappelblokjes en eekhoorntjesbrood toe. Laat het een 10-tal minuutjes verder bakken en kruid op het einde af met pezo en verse peterselie.

Serveersuggestie: Heerlijk bij een stukje wild of gewoon met een gebakken eitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s