Eitje in een potje

Een lekkere koffiekoek, een kraakverse pistolet, een eitje en mijn zondags ontbijt kan niet meer stuk. Dit recept is een variant van de klassieker maar beslist het proberen waard. Ook als je een brunch organiseert, mag dit eitje niet ontbreken.

 

Wat heb je nodig? olijfolie, fijn gesnipperde ui, 8 kerstomaatjes, 1 el fijngehakte peterselie, 4 eieren en geraspte harde kaas

Hoe ga je te werk? Verhit de olie in de pan en bak de ui aan, voeg de gehalveerde tomaatjes en de peterselie erbij en kruid af met peper en zout. Vervolgens verdeel je dit mengsel in 4 vuurvaste kommetjes (het mooiste effect bereik je als je glazen kommetjes neemt), maak je een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg je daar het eitje in.  Tot slot voeg je daar de geraspte kaas toe en zet je het een kwartiertje in een oven van 180°. Een streling voor oog en tong is het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s