Rucolapesto

Het is zomer en dan wordt er bij ons flink gewerkt met pesto : smeren op brood, napperen bij mozzarella/tomaat of door een pastagerecht halen, het wordt altijd gesmaakt. Omdat ik de huisbereide meer weet te appreciëren dan de supermarktversie, waag ik mij vandaag aan ‘rucolapesto’. Een variant van de klassieker maar even pittig van smaak.

 

Wat heb je nodig? 25g rucola, 75cl olijfolie, 1 el pijnboompitten, 1/2 teentje knoflook, 25g parmazaan, zeezout en peper.

Hoe ga je te werk? Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad mengsel.

Serveertip : serveer als een dipsausje bij brood.

2 reacties op ‘Rucolapesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s