Quiche met appel, wortel en geitenkaas

Ooit leerde ik van een bakker de principes om een goede quiche te maken :

1. Op voorhand blindbakken hoeft niet. Enkel het bladerdeeg doorprikken en beleggen met een vetlaagje (zalm, gerookt spek, ham) en het deeg bakt vanzelfs wel uit.

2. De groentjes aanstoven zodat de groentjes gaar worden en het meeste vocht verdwijnt. Pas als de groentjes afgekoeld zijn, voeg je ze toe.

3. 2 eieren en een potje culinaire room zorgen tot slot voor de perfecte binding

IMG_2115.JPG

In dit receptje gebruikte ik een minder alledaagse combinatie van appel, wortel, curry en geitenkaas. Het klinkt wat verrassend maar de smaak was meer dan ok.

Wat heb je nodig? 1 rol bladerdeeg, 3 wortels, 2 appels, een dikke snede geitenkaas, 8 sneetjes spek, 2 eieren, een potje culinaire room, curry en peper en zout.

Hoe ga je te werk? Het fruit en de groenten goed aanstoven en vervolgens laten afkoelen. Het bladerdeeg met papier in een bakvorm doen en doorprikken met een vork. De bodem van de taart beleggen met het gerookt spek, het afgekoelde fruit- en groentenmengsel, de geitenkaas en afkruiden met curry, peper en zout. Tot slot voeg je ook het ei-roommengsel toe en laat je de quiche een halfuurtje bakken in een oven van 180gr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s