Frisse komkommersoep

Ik geef het toe het weer kan beter. Maar als het nazomerke er opnieuw doorkomt moet je dit soepje eens proberen. Je kan het serveren als aperitiefsoepje of voorgerecht…Verfrissend verrassend is het altijd…

 

Wat heb je nodig? 2 komkommers (geschild en in blokjes gesneden),2 sjalotten (fijngesnipperd), wat boter of olijfolie, 1l kippebouillon, 2 koffielepels rode wijnazijn, 1 handje vol dille, peper en zout

Hoe maak je het? Eerst worden de sjalotten glazig gestoofd. Nadien voeg je de komkommerkubussen toe en stoof je het geheel aan. Vervolgens voeg je de kippenbouillom, dille en rode wijnazijn toe en laat je alles 10 minuten doorkoken. Peper en zot worden naar eigen smaak en believen toegevoegd.

Hoe serveer je het? Laat de soep eerst ijskoud worden en serveer het nadien in kleine aperitiefkommetjes of leuke soepbordjes. Een radijsje als garnituur is altijd mooi meegenomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s