Aalbessencoulis

Niets is leuker dan vruchten uit eigen tuin te oogsten én te verwerken.  Dit jaar zijn de aalbesjes er als eerste bij. Naast simpel weg ‘uit het vuistje’, probeer ik er ook iets culinairs van te maken. Vermits ik geen confituur of gelei- liefhebber heb, ga ik voor een grote portie coulis, qua kleur en smaak het beste in zijn soort.

 

Wat heb je nodig? 1kg aalbessen, het sap van 1 limoen en 4 el fijne griessuiker.

Hoe ga je te werk? Voor een optimaal resultaat (alle sap uit de besjes) gebruik ik steeds de sapcentrifuge, handig en klaar in één handomdraai. Enkel nog suiker en limoensap toevoegen en je hebt een vuurrode dessertsaus.

Bewaartips: verdeel de coulis in kleine porties en vries het in. Leuk is ook om er ijsblokjes van te maken. Dit kan je dan makkelijk gebruiken om een simpel spuitwatertje of een pittige cocktail extra kleur te geven

Serveertips: heerlijk bij panna cotta, mini-gebakjes, vacherin (op de blog vind je ook een recept van vacherin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s