Salsa verde

Wat heb je nodig? 2 teentjes knoflook, 1 el kappertjes, 10 kleine augurkjes, 6 ansjovisfilets, een halve bussel bladpeterselie, een half bosje basilicum, een paar takjes munt, 1 el mosterd (ik gebruik altijd Tierentyn), 3 el rodewijnazijn, 8 el olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen

Hoe ga je te werk? Hak de knoflook heel fijn met de kappertjes, de augurkjes en de ansjovis. Versnipper de verschillende soorten kruiden en doe alles in een kom. Vervolgens doe je de mosterd, de azijn erbij en voeg je langzaam aan de olijfolie erbij tot ze een stevige saus hebt. Werk alles pittig af met peper en zout.

Deze saus is gewoon perfect bij een lekker stukje gegrild vlees of vis. Pittig subliem…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s