Patisserie Dossche

Tijdens een zondags bezoek aan Gent, ontdekte ik onlangs een heel leuk bakkerijtje : Patisserie Dossche. Het winkeltje zag er zo authentiek uit, dat ik meteen naar binnen “gezogen” werd. Het is een leuke combinatie van bakkerij, snoepwinkel en een lekker ouderwetse verbruikszaal. Patisserie Dossche werd in 1954 opgestart en na bijna 30 jaar in de Vlaanderenstraat, is het nu al even lang gevestigd in de Gentse Onderstraat.Het is een plezier om de dame en heer des huizes bezig te zien.Ze kunnen met zoveel enthousiasme over hun producten vertellen dat je haast alles zou kopen wat ze in huis hebben. Ik kocht er de koekjesmengeling en kreeg er meteen ook een deskundige “benamingen”uitleg bij. “Spiegeltjes worden ook miroirs genoemd en voor bokkenpootjes zijn volgens de patron er ook de wildste namen.

Specialiteiten van het huis zijn : mastellen, crème glace,…en de uitgebreide collecties snoepen (van cuberdons tot viooltjes)

2 reacties op ‘Patisserie Dossche

  1. Goeie middag,
    naast de adresjes voor fijngebak is er hier in onze gemeente een autentieke bakker die enkel brood bakt, dus geen patisserie en zo. Maar wat voor brood? kijk vlug eens naar zijn website : ‘bakkerijdeknock.be’ Mensen komen van ver om dat lekkere brood.
    toffe website trouwens
    Inge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s